lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kanat muuttivat omaan kotiin

Tänään kanat sitten muuttivat omaan kotiinsa meidän kanalaan. Emäntä kävi poikien kanssa hakemassa kanat sijaiskodista. Sijaisemäntä hyvästeli kanaset ja auttoi ne kuljetuslaatikoihin. Eivät munkkirinkilät tienneet laatikoissa leipomolta shellin kahvioon matkatessaan että myöhemmin niiden laatikossa kulkee muutama kana.


Oli aika kova helle, mutta onneksi autossa oli ilmastointi. Kanaraasut joutuivat olemaan auringon puolella koko matkan, varmasti oli kuuma. Perillä ensitöikseni avasin laatikot kanatarhassa ja laitoin kanoille raikasta vettä.



Kanoille tuli kaksi nippapulloa, toinen sisälle mökkiin ja toinen aitauksen reunaan. Kuvissa toinenkin pullo on vielä aitauksessa, mutta siirsin kuvien ottamisen jälkeen sen sisään. Rehuastian laitoin mökkiin ja kauroja mökin ulkopuolelle valokatteen alle. Kovasti Kanat tutkailivat uutta asumustaan. Tykkäävät näköjään makoilla aitauksen reunamilla.






Laitoin vielä uloskin orret kanoille, niin saavat kököttää sielläkin. Mies ruuvasi valokatteen palasen sillekin nurkalle, etteivät kastuisi siinä ollessaan mikäli eivät osaa mökkiin mennä sateella. Juuri kun olimme saaneet kanat taloksi, alkoi jyrähdellä. aputin vielä tikkaita mökkiin että pääsevät siellä orrelle. Kanat eivät älynneet mennä sateelta suojaan, joten jouduimme auttamaan jokaisen yksitellen sisään ja luukku kiinni joka välissä. Ukkosen mentyä ohi isäntä kävi avaamassa luukun. Kanat olivat makoilleet kopin lattialla. Pitänee opettaa vielä sinne orrelle meno kopissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti