torstai 19. toukokuuta 2011

Kuoriutumiset käynnissä

Kaveri soitti eilen illalla. Hautomakone jonka munineen siirsin kaverin kotiin odottamaan kuoriutumista on ensimmäisen tehtävänsä loppusuoralla. Eilen kahteen muneen oli tullut reikä. Tänä aamuna reikiä oli jo neljässä munassa. Päivällä kaksi tipua kuoriutui kymmenen minuutin erolla toisistaan. Ensimmäinen oli keltainen, melko tummalla maaoravakuvioinnilla varustettu tipu ja toinen pohjaväriltään melko samanlainen, mutta vähän vaaleammalla maaoravakuviolla varustettu.

Kävin iltasella kaverin luona kurkkaamassa tipuja. Ne oli siirretty iltapäivällä kanaemon alle. Kanaemo oli kurluttanut niille samalla tavalla kuin omilleen aiemmin kuoriutuneille tipuille, mutta välillä tuuppaissut nokalla. Siinä vaiheessa kun kävin kanalassa, tiput olivat olleet noin kuusi tuntia kanan ja sen omien tipujen luona. Otin muutaman kuvan. Voi kuitenkin olla että tiput siirretään vielä häkkiin opettelemaan elämää, sillä loput tiput kuoriutuvat hitaanlaisesti ja niillä alkaa olla aika iso ikäero verrattuna kanan omiin tipuihin. Lisäksi häkissä olisi suurempi varmuus siitä ettei kanaemo käsittele niitä liian kovakouraisesti. Se on tainnut jo tottua omien tipujensa värimaailmaan.

Tiput sekä adoptioperhettä:

Ensimmäisenä kuoriutunut tipu, jonka takaa näkyy vähän seuraavaksi kuoriutunutta tipua. Emon rinnuksen takaa näkyy emon oma tipu, joka on jo 5vrk:n ikäinen.

Tässä myös ensimmäiseksi kuoriutunut tipu, taustalla muita tipuja

Ruokakupin reunalla kaksi tänään kuoriutunutta tipua

Kun olimme ottaneet kuvat, kanaemo meinasi vähän hermostua, joten jätimme kuvauksen tähän. Lähdin ajelemaan kotiin ja kun pääsin kotiin saakka, kaveri soitti että jos olisin ollut 10 minuuttia pidempään, olisin nähnyt kolmannen tipun kuoriutumisen. Mulla oli sellainen tunne että tässä käy just niin, mutta pääasia että se pieni tipu ponnisti itsensä ulos kuoresta, johon oli ensimmäisen kerran hakannut pienen pienen reiän jo eilen illalla. Tämä kolmas tipu kuoriutui munasta jonka luulin ensin 5vrk:n haudonnan jälkeen olevan keskenmennyt koska siinä näkyi mielestäni verirengas. Myöhemmissä läpivalaisuissa se kuitenkin osoittautui kehittyneeksi, joten hyvä etten poistanut sitä hädissäni. Laitetaanpas vielä kuva parista rei'itetystä munasta. Päivämäärä munassa kertoo milloin se on otettu kanan pesästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti